Kändisar som har problem med bokföringen

Alla måste hålla reda på sin ekonomi. Vare sig du tjänar 15 000 i månaden eller 15 miljoner. Det är klart att en del av ekvationen har att göra med dina utgifter. Vanligtvis så ökar det du lägger ut varje månad i samma takt som din lön ökar. På något sätt så får du större behov när du har råd. Det låter lite konstigt, men är en sanning som bevisats om och om igen. 

Så även kändisar måste ha koll på sin bokföring. Tänk då på vanliga företag som inte har några speciella förmåner. För dem är det grundläggande att allting som har att göra med pengar och resurser är i ordning. Förutom att det är bra för dem så är staten ganska sträng. Om du inte gör allting på rätt sätt och betalar in skatten i tid så kan det bli dryga böter. En utgift som du inte behöver och som faktiskt är helt onödig. 

Bokföring på sitt allra bästa

Vad kan du då göra med din ekonomi? En privatperson kanske väljer att lägga upp en budget. Du skriver upp allt du gör, vad saker kostar och hur mycket du sparar. Det är ett bra sätt att hålla reda på sina pengar. För många så förenklar det sparandet, på något sätt så spenderar du mindre när du noterar allt. 

Så här fungerar även ett företag, även om det finns en viss skillnad. De måste bokföra och redovisa på ett speciellt sätt. Lagen är tydlig och du kan inte komma undan. Därför är det vanligt att outsourca den här delen av verksamheten. Du anlitar någon som sköter alltihop och bara skickar dig rapporterna. Det allra senaste är digital redovisning, ett effektivt sätt att ta hand om dina affärer. 

En fördel med det här är att du får proffsen till att göra arbetet. Du slipper slita med det, och ofta så blir det inte heller riktigt bra när du sköter det själv. Eftersom lagen är så pass omfattande och krävande så lönar det sig att digitalisera och lägga över det på någon annan. Saldoredo sköter din ekonomi på allra bästa sätt. 

När siffrorna inte stämmer

Den som sköter bokföringen har ett stort ansvar. För lite mindre företag så är det vanligt att ha en enda person som tar hand om det. Även när du anlitar en redovisningsfirma så krävs det inte en grupp med experter för att behandla dina siffror. Den eller de personer som tar hand om det hela måste dock vara försiktiga så de inte gör något fel. 

Framför allt är det viktigt att ha någon du kan lita på, som inte förstör det arbete du bygger upp. Det är dyrt att vara sen med skatter och avgifter, och det är en utgift som är helt onödig. Om du skulle bli utsedd för en stickkontroll är det också viktigt att vara uppdaterad. Allt det här sköter din bokföringsfirma, det är bland annat det du betalar dem för. Sparkad ekonomichef stämmer arbetsgivaren efter felaktig bokföring och redovisning

Problem med bokföringen kan stå dig dyrt

Det är ditt ansvar att bokföringen sköts på rätt sätt. Så ta dig tid att kontrollera den. Läs alla rapportera och se att siffrorna stämmer. Det är klart att om du har ett större företag så kan du inte ha koll på varje enskild post. Men varje person du har under dig har sitt ansvar för att kontrollera sin del. Sedan får du en sammanställning som gör att du vet precis vad som händer. 

Annars kan du alltså få böter, eller i värsta fall fängelse. Det finns inga ursäkter för att inte sköta sin bokföring. Lagen är tydlig och det är bara att följa den. Vare sig du tycker det är storebror som tittar lite för nära eller inte. Du skulle kunna säga att om du inte vill göra som det påbjuds kanske du bör vara anställd i stället. Läs i Expressen om kändisen som dömts för bokföringsbrott. 

Gå framåt med hjälp av bokföringen

Förutom att din bokföringsbyrå sköter de intäkter och utgifter de har så kan de hjälpa dig på andra sätt. Deras expertis har att göra med lagen runt ekonomi och skatter. Ibland så kan du spara in på skatterna genom att göra vissa affärer i rätt tid. En viss tidsperiod efter ett datum eller före någon händelse, det är sådant som du kan ta upp med den du anlitar. För varje lag så finns det en genväg som gör att du slipper en utgift eller rent av kan tjäna mer pengar. 

Med andra ord så är bokföring så mycket mer än bara en lista på vart dina pengar tar vägen. Kändisar och vanligt folk tjänar på att ha kontroll över bokföringen. Du kan både spara och tjäna pengar, och framför allt blir det svårare att förlora några. 

Kändisar som har problem med bokföringen