Dessa är de nya reglerna för gatupratare

Som butiksägare är det viktigt att kunderna noterar att man finns där. På en gata med många butiker är det ju faktiskt så att det kan vara lätt att man missas, speciellt om det finns flera butiker som säljer samma sak. Det finns många sätt att marknadsföra sig själv och ett av dessa är via gatupratare.

Det är hårt arbete att driva en butik men samtidigt mycket roligt. Oftast så innebär det ju faktiskt att du får arbeta med något du finner är mycket roligt och detta är få förunnat i livet. Marknadsföring är nyckeln till en butik som utvecklas och växer och det finns många sätt att möta just marknadsföringen och vilken strategi man vill välja för den.

Många söker efter butiksskylt ljuslåda på nätet och en butikskylt som lyser är ju det bästa sättet att åtminstone visa företagets namn och att det ligger en butik eller ett företag på just den platsen. Av denna anledning är det inte så konstigt att de överlevt marknadsföringens utveckling och alltid är en standard för den som startar företag med kontor eller en butik.  

Hos Zone Systems hittar du trottoarpratare som är ett annat enkelt sätt att visa att man finns för den som driver en butik. Fördelarna med trottoarpratare är många.

Fördelar med trottoarpratare

  • Det är ett kostnadseffektivt sätt att marknadsföra sig själv eftersom det inte kostar mycket pengar men samtidigt når ut till många människor. Man sparar med andra ord pengar på att använda sig av trottoarpratare och dessa är de nya reglerna för gatupratare som är värda att följa. De måste exempelvis stå på ett visst sätt och man måste ansöka om dem men detta är väl värt det i längden.
  • Du når även dem som inte visste om att du fanns och som spontant kommer in i din butik. Detta är ett extra plus för alla som vill nåt ut till så många som möjligt och inte bara locka tillbaka dem som redan har varit i din butik eller som visste att de sökte precis det du säljer när de begav sig ut på stan för att handla.

Medias rapportering om gatupratare och reklam

Eftersom affärer är en del av varje samhälle som håller dem levande skrivs det ofta om dem i tidningen. Detta har bidragit med ett större medvetande om vilka regler som gäller för marknadsföring och dessa är de nya reglerna för gatupratare som allt fler talar om. Ska det finns många regleringar kring dem eller inte? Detta är den stora frågan som just nu debatteras.  

Nu kommer nya och enhetliga regler för gatupratare. Läs mer i denna artikel i Eskiltstuna-Kuriren och se vad du tycker själv om det hela. Det finns som med det mesta både argument för och emot. I slutändan kommer dock gatupratare att vara en naturlig del av stadsbilden även i framtiden eftersom det är ett sådant smidigt sätt att visa att man finns om man äger en butik.

Skaraborgs Allehanda skriver här om hur gatupratare kontrolleras regelbundet och detta är nödvändigt för att staden ska kunna hållas efter på ett positivt sätt. Detta är alla butiksägare överens om även om man såklart samtidigt vill tävla om att synas bäst. Det är ju trots allt så att man finns på plats för att sälja sin produkt eller tjänst och då krävs ett visst stråk av att vilja tävla med andra som säljer samma sak.

Tänk på detta då du köper gatupratare och skyltar

  • Se över din ekonomi. Att göra en investering är alltid smart men du får inte riskera företagets ekonomiska framtid och hälsa för att göra den. En budget är nödvändig för alla som vill försäkra sig om att man gör rätt val vad gäller denna typ av marknadsföring. Den behöver inte vara komplicerad men den måste vara hållbar i längden.
  • Läs på om alla leverantörer som finns där ute. Då vet du vad tidigare kunder har tyckt om dem och kan utesluta dem som inte har hållit måttet. Att lägga lite tid på detta kan med andra ord spara dig både tid och pengar i längden och är väl värt det för alla.
  • Ring och prata med leverantören direkt och berätta om dina behov. Ställ samtidigt frågor om du undrar över något eftersom du alltid ska vara säker på allt innan du bestämmer dig. Då blir köpet tryggare och du kommer att bli nöjd med det resultat du får i längden.
  • Läs igenom köpvillkoren ordentligt. Då vet du vilka rättigheter du har om något går fel och slipper oroa dig över vad som gäller i onödan. Dessutom ger det dig chansen att säga till om du inte är nöjd med något redan innan du skriver på och det kan justeras i tid vilket är bra för dig.

Ett smart val är ett välgenomtänkt val. Detta gäller alltid.

Dessa är de nya reglerna för gatupratare