Vill du ta steget och bli egenföretagare?

67-6-vill-du-ta-steget-och-bli-egenforetagare-1

Att arbeta med något man verkligen känner passion för är en dröm för många människor. Tyvärr är det inte alla som gör verklighet av sin önskan att byta bana och kanske prova på att driva eget företag mitt i karriären. Som tur är finns det dock mycket stöd att få för den som önskar göra denna förändring.

Många vill bli egna företagare

Vill du ta steget och bli egenföretagare? Då är du inte ensam. Fler och fler människor väljer denna väg att gå och detta är kanske inte så konstigt eftersom det bär med sig en mängd fördelar att välja att bli entreprenör.

Fördelar med att bli entreprenör

  • Du får arbeta med något du verkligen drömmer om. Människan går till jobbet en stor del av sina liv och att då få chansen att arbeta med något roligt gör det enklare än någonsin att spendera tid på sitt arbete. Det finns i ett kort liv ingen anledning till att slösa tid på något annat som ditt hjärta och din hjärna inte är intresserade av.
  • Du får trots att det också kräver hårt arbete större möjligheter att vara flexibel i ditt liv. Huruvida du arbetar kvällstid eller dagtid är ju faktiskt helt upp till dig även i den initiala fasen då du måste lägga ned mycket jobb på att få företaget på fötter. Flexibiliteten ökar sedan allt eftersom företaget växer och utvecklas.
  • Du har chansen att tjäna riktigt mycket pengar. Det må ta ett antal år innan detta är verklighet men har du en bra ide’ och är villig att jobba hårt så finns det inget övre lönetak för hur mycket du kan tjäna på din verksamhet. Enbart din egen vilja sätter gränserna för vad du kan uppnå om du har ett eget företag, oavsett vilken bransch du önskar arbeta inom.

Låt dig inspireras till att våga ta steget mot ett eget företag

67-6-vill-du-ta-steget-och-bli-egenforetagare-2

Vill du ta steget och bli egenföretagare? Det finns helt enkelt ingen anledning till att du inte ska våga försöka om du drömmer om att ett eller flera av ovan punkter ska bli verklighet i ditt liv. För att komma dit behöver du dock inspiration och till Ekvilibriums föreställning i Östersund den 27 nov kommer bland annat Robert Gustafsson som fungerat som en inspiratör för många människor runt om i landet. Inte på plats – befinner du dig i Sundsvall den 28 november går en föreläsning av stapeln i Tonhallen med Robert Gustafsson som affischnamn. Oavsett vilken plats och tid du väljer har du med stor sannolikhet nytta av en sådan här föreställning om du är nyfiken på att byta väg i livet. Detta kan gälla såväl privat som i jobbet.

Nyfiken på ett annat minst lika bra alternativ – Klas Hallberg pratar mer om hur man ska våga ta mer risker i vardagen. Hans föreläsningar hittar du bland annat mer information om här och du kan alltid gå in och läsa mer om du är intresserad.

Läs på om att våga välja en ny väg i livet

67-6-vill-du-ta-steget-och-bli-egenforetagare-3

I media kan du ofta ta del av artiklar som visar på hur viktigt det är att ha nätverk att finna inspiration i när du går igenom livet. Nätverk och inspiration är viktigt för entreprenörer. Läs mer om detta i den här artikeln från Dagens Industri. Genom att läsa kan du finns möjligheter du kanske inte trodde kunde bli verklighet för just dig. Detta är ett faktum man inte kan bortse ifrån – det är bra med inspiration för blivande företagare. Hör mer och låt dig inspireras i detta inslag från Sveriges Radio. Att läsa och ta del av information via radio är ett bra sätt att komma fram till vad som är nästa steg för just dig.

Så väljer du rätt biljett för dig

Den som aldrig sett utanför sin vanliga sfär för att hitta nya vägar i livet kan dock känna sig överväldigad när det kommer till alla de val man kan göra för att hitta inspirationen att våga ta steget man drömmer om. Det finns dock ett par saker som man kan ta i beaktande när man gör sitt val.

Ta detta i beaktande när du söker inspirationstalare

  • Oavsett om detta är något du vill göra i jobbet eller rent privat är det smart att göra upp en budget för att få reda på hur mycket du har råd att spendera på din biljett. I yrket måste du ju dessutom få ett godkännande av din chef innan du kan göra ditt inköp. Ofta har företaget en specifik budget för denna typ av utgift. Kolla med din chef. Är det privat kan du be någon du litar på om hjälp om du känner dig osäker på hur du ska tänka. Då vet du att du kan vara trygg med ditt val och att du inte gått utanför dina medel.
  • Gör upp en lista över saker du vill åstadkomma med att köpa din biljett. Då blir det lättare att skapa sig en ärlig bild över vad det är man söker och därmed kan man enklare göra sitt val. Be gärna någon du litar på om att bolla tankarna med dig. Kanske kan de komma med förslag du inte skulle ha kommit på själv.
  • Vill du ta steget och bli egenföretagare? Då är det alltid bra att kolla upp den talare du är intresserad av eller den förmedling som anordnar kvällen i förväg. Detta för att få reda på vad andra tyckt om sin upplevelse med kvällen och företaget bakom den. Att lägga några minuter på att läsa igenom forum, omdömen och rekommendationer kan spara dig både tid och pengar i längden.
  • Sammanställ alltid en lista med frågor du har till företaget som säljer din biljett. Du förtjänar att få bra svar på allt du undrar över innan du köper den. Alla seriösa aktörer är mer än glada att få besvara dina undringar. Ta med detta i beräkningen om du fortfarande har funderingar när du fått dina svar. Det finns ingen anledning att välja ett företag som inte är bra när marknaden för denna typ av kväll och biljett är stor.
  • Läs alltid igenom villkoren för ditt biljettköp innan du genomför det. Då slipper du tråkiga överraskningar om du mot förmodan skulle känna att något inte var bra eller om du får förhinder innan du hinner utnyttja din biljett. Var gärna flera än en som läser igenom villkoren. Två par ögon riskerar inte att missa något viktigt.

En ljusare framtid som egenföretagare

Vill du ta steget och bli egenföretagare? Söker du nya utmaningar i ditt vanliga, privata liv? Oavsett vad det gäller så tjänar du alltid på att våga ta steget. Detta gör du via bra inspiration och den kan ofta komma från oanade håll.

Genom att läsa på om ämnet du är intresserad av ökar du chansen för att du ska göra bra val för framtiden. Detta kommer att komma dig till gagn på långt håll. Blir du dessutom mer nöjd med ditt liv så påverkar det ju också andra människor i din närhet på ett positivt sätt. Detta är bara ännu en av fördelarna med att våga följa sitt hjärta i alla situationer i livet.

Vill du ta steget och bli egenföretagare?