Full fart framåt i telekombranschens miljöarbete 

Woman Daydreaming While on Cell Phone

Att jobba inom en progressiv bransch är något alldeles speciellt. Det måste inte alltid vara den senaste utvecklingen som är fokus, utan det kan också vara annat. Som miljömedvetenhet och aktivt arbete för en renare jord. För många är dessa saker viktigare än mycket annat. De vill vara en del av att rädda planeten från människans framfart.

En del telekomföretag jobbar med att utveckla miljövänliga smarttelefoner. Andra återanvänder den värme som alstrar på deras företag för att värma upp närliggande samhällen. Åter andra planterar träd för att ge sitt bidrag till miljön. Det viktiga är att göra något för att inte förorena jorden ytterligare och istället hjälpa den att hela.

Välj din anställning

Det är inte alltid möjligt att välja exakt det jobb du vill ha. Du kanske kan börja inom den bransch du tycker om och arbeta dig upp. Eller så kan du satsa på ett miljövänligt företag och ha det som första valet. Innan du väljer vilket företag som helst är det dock bra att kontrollera det och se hur det går. Detta är något som även andra företag brukar göra innan de bestämmer sig för vem de ska samarbeta med. På sajten Rating kan du köpa bokslut för GT3C Sweden AB.

Men ett bokslut är bara en del av det stora hela. Du måste också se på företagets inriktning och motto. Det vill säga vad de satsar på och vad som ligger i fokus i verksamheten. Naturligtvis är det en särskild bransch och alla vill ju tjäna pengar. Men inte alla företag jobbar på samma sätt. En del satsar mycket på miljön, på flera olika sätt. Om du letar jobb inom telefonibranschen kan du bli meddelad via sajten Angel när telefonoperatören Grön Telekom lagt upp en ny ledig tjänst.

Hur ett företag kan satsa på miljön

Går det verkligen att vara miljömedveten och ändå tjäna pengar? Det enkla svaret på frågan är: Självklart. Till att börja med så kan du göra gröna val på en grundläggande nivå. Som genom att välja en städfirma som är ekologiskt eller miljövänligt inriktad. Rent allmänt så kan du välja leverantörer och producenter som har en viss miljömedvetenhet. Nu för tiden så brukar det vara något som alla visar upp, eftersom det är fler och fler som är intresserade av dessa val.

Kortare transportsträckor ger färre utsläpp. Miljövänliga fordon likaså, vilket kanske också kan vara en tanke när det blir aktuellt med firmabil. Hela tiden så har du olika val, i både små och stora frågor. Eftersom miljövänliga alternativ blir allt mer populära så har de också minskat i pris. Skillnaden är idag inte så väldigt stor, utan kan helt klart kombineras med konceptet att tjäna pengar.

Young Boys with Cell Phone

Tänka på den globala miljön

Sedan kan ett företag också idka verksamhet i andra länder. Vissa delar av jorden har stora problem med föroreningar och korrosion. Här kan små summor pengar göra stor skillnad. Rent vatten för alla, trädplantering som binder jorden och ger syre, irrigationsprojekt som både ger arbete och mat. Full fart framåt i telekombranschens miljöarbete. Läs mer på den här sidan i IDG:s nättidning.

För miljön är nära knuten till livskvaliteten. I den rika världen så har allergier ökat, för att inte tala om astmatiska sjukdomar. Många tror att föroreningarna ligger bakom detta. En del storstäder har varningar på radion för att folk inte ska gå ut vissa dagar. Helt enkelt för att smogen ligger tät över gator och torg. Hur mycket bättre om alla gjorde vad de kunde för att minska föroreningarna istället för att öka dem. Många telekomföretag tar ledningen i detta, vilket verkligen är berömvärt.

Full fart framåt

Det viktiga är alltså att välja rätt i alla situationer. Ett företag kanske inte alltid kan göra de förändringar de önskar över en natt. Men du kan alltid gå framåt. Sakta men säkert så kan du göra miljövänliga val och uppdatera din gröna profil. Skaffa information om hur detta kan gå till. Fråga de organisationer som verkar för miljön vad du kan göra som verksamhet. De brukar alltid ha bra förslag på sådant som alla faktiskt kan ta itu med.

Sedan är steget över till en mer aktiv del i miljöarbete ganska naturlig. Även här så kan du kontakta olika föreningar och få lite mer information. Du kanske vill plantera träd, men det finns också andra saker som kräver en insats. Ibland kan det bästa vara en regelbunden donation, såvida du inte vill bidra med personal eller själv göra något påtagligt.

Något som är helt säkert när du vill vara grön eller miljömedveten är att det finns mycket att välja på. Tyvärr så har folk förstört ganska mycket runt om på jorden. Ibland på grund av okunnighet andra gånger på grund av girighet. Men oavsett anledningen så krävs det ganska stora insatser för att rätta till en del problem.

205-6-3

En grön framtid

Många aktivister hoppas på att information och ett gott exempel ska uppmuntra massorna att ändra sig. Och på många platser har det fungerat riktigt bra. Sverige är i mycket ett föregångsland när det kommer till miljömedvetenhet. Allt fler väljer att sätta upp solpaneler, även på stora kontorskomplex. Försäljningen av vedkaminer och andra alternativa källor för uppvärmning har ökat.

Som företagare kan du också göra mycket, och det är väl värt mödan. En renare luft och miljö är bra både för vuxna och barn. Det gäller att minska föroreningarna och de sjukdomar som det leder till. Med lite hjälp så kan naturen återhämta sig riktigt bra. Men det viktiga är ofta att du vet med dig att du gör vad du kan. För att bara sitta och rulla tummarna är inte särskilt uppmuntrande. Speciellt inte när du vet att du kan göra en skillnad.

Så de telekomföretag som värnar om naturen gör ett gott arbete. Precis som alla andra, både privatpersoner och verksamheter, som försöker sitt bästa att värna om naturen. Alla kan bidra på något sätt, för detta är verkligen ett område där alla små bidrag räknas. En grön framtid är allas ansvar, och något som är värt att kämpa för.

Full fart framåt i telekombranschens miljöarbete