Elektroniska fotspår hjälper dig lyckas i affärer 

93-6-1-elektroniska-fotspar-lyckas-med-affarerna

De flesta har någon gång upplevt hur tidigare sök kommer upp när du vill Googla något. Eller hur det automatiskt öppnar det val du gjorde förra gången. Ofta så måste du godkänna att de sparar din information, antingen genom att klicka på en knapp eller helt enkelt genom att bara fortsätta använda sajten. Allt du gör på nätet registreras och lagras någonstans.

Alla dessa elektroniska fotspår kan sedan vara till nytta på olika sätt. Hur mycket du än försöker undvika det så kan en expert se var du varit och när. En del upplever det som ett storebrorssyndrom, men för det allra mesta så är det något positivt. Speciellt för de som är ärliga. Och så kan ju fotspåren vara till hjälp för de som vill marknadsföra sina produkter eller tjänster.

Skydda ditt företag på alla sätt och vis

Ibland händer det att någon stjäl information. Speciellt om du har en verksamhet där data är en viktig del av driften, eller där konkurrensen är hård och brutal. Eller så börjar du misstänka att någon av dina anställda inte är helt lojala, utan att de har börjat sprida eller sälja information. Allt detta kan vara svårt att bevisa, men är inte helt omöjligt.

Mycket du ser på TV sker kanske inte i verkligheten. Men att leta efter information på någons dator eller på en server är faktiskt möjligt. Elektroniska fotspår finns överallt och kan vara precis vad som behövs för att avslöja någon. En forensisk analys kan lösa de mest komplicerade stölder av information.

Det är alltså inte fråga om övervakning eller militärstatstaktik. Istället handlar det om att skydda sig mot en annorlunda form av stöld. Ingen säger något om att alla har lås och alarm, eller att de övervakar sina lokaler med videokameror. Det här är något liknande fast osynligt och elektroniskt. Ibas kan hjälpa dig att säkra digitala spår.

Business people working on computer in office

Ett stort problem inom affärsvärlden

Alla vet hur viktigt det är att skydda sina datorer. Men de flesta lägger fokus på virus av olika slag. Detta är dock bara toppen av isberget. Att ta sig in i andra företags servrar eller IT-system kan vara mycket lönsamt. Dels kan de stjäla information, men det är även möjligt att vandalisera. Ett annat sätt att skada en verksamhet är genom att skicka allt för mycket trafik så att hela systemet kollapsar. IT-brott är den snabbast växande typen av brott. Läs mer om detta spännande ämne på den här sidan i Computer Sweden.

Det är alltså grundläggande att lägga ner tillräckligt med resurser på att skydda dig själv och din information. Om olyckan skulle vara framme så går det att komma fram till vem som är den skyldige med hjälp av elektroniska fotspår. Men det är alltid bättre att göra det så svårt som möjligt för utomstående att ta sig in. På allt fler företag så begränsar man de anställdas bruk av företagets datorer för privata ärenden. Helt enkelt för att det minskar risken för intrång.

Fotspår som kan vara till nytta

Men det är inte bara en fråga om att lösa brott eller förhindra att någon stjäl ens data. Elektroniska fotspår är något som används i stor utsträckning för marknadsföring och spridande av information. Hela tiden så lämnar du små spår efter dig som visar vad du är intresserad av. Vilka filmer du ser på och vilken sorts pizza du vanligtvis beställer. Eller vilka sajter du surfar på och var du väljer att handla.

Denna information kallas ibland för Big data, och hela ditt liv kan bli kartlagt. Detta hjälper politiker, företag och andra organisationer att veta vem de ska rikta sin marknadsföring mot. Eller hur och när de ska sätta in lite extra energi på att behålla dig som kund. Elektroniska fotspår nyttjas även inom politiken. Läs mer om hur i den här artikeln från Aftonbladet.

Använda dina resurser på bästa sätt

Med elektroniska fotspår så blir det lättare att nå fram till en viss målgrupp. Du behöver till exempel inte skicka ut nyhetsbrev om den senaste bikinin till de kunder som de senaste fem åren har köpt en baddräkt varje vår. Istället ska du satsa på de som har större potential att kanske skaffa sig en bikini. Detta innebär att marknadsföringen kan bli mycket specifik, och du kommer att se större resultat. Dagens Media skriver i den här artikeln om hur elektroniska fotspår är nyckeln till att lyckas inom affärsvärlden.

93-6-3-elektroniska-fotspar-viktiga-for-att-losa-situationer

Det kan kännas lite konstigt att företagen känner till så mycket om ditt liv. Troligtvis så kan de skaffa information om mycket mer än någon anar. Men samtidigt så är det en bra ide’. Många tycker inte om att få reklam om oväsentliga saker. Däremot så kan det vara intressant med erbjudanden om sådant som du tycker om. Ifall de har sett att du alltid köper växter eller annat för trädgården så kanske du faktiskt är intresserad av en ny vattenslang. Precis vad du behövde och till ett bra pris.

Utnyttja alla tillgångar

Informationen finns där ute, de elektroniska fotspåren är många och djupa. Det vore dumt att inte utnyttja de möjligheter som finns. Ingen har pengar som de vill kasta bort, tvärtom arbetar de flesta med en ganska tajt budget. Genom att fokusera marknadsföringen dit den kan göra allra mest nytta är därför att ha gott affärssinne.

Varje dag så lägger folk ner stora pengar och mycket tid på att optimera sina nätbutiker. De skriver fräscha texter och söker på vilka nyckelord som passar in. Sedan tillrättalägger de sina sidor och ser till att de är användarvänliga. Sidorna optimeras för konvertering och man läser noga av alla resultat och rapporter. Allt detta visar hur viktigt det är att rikta sina ansträngningar åt rätt håll.

Du måste presentera dina kunder med något bra. De allra flesta är vana att surfa runt på nätet idag och vet hur mycket som finns där ute. I tillägg så är de relativt medvetna om vad de vill ha. När du då kommer med ett erbjudande baserat på de sajter de besökt eller vilka produkter de köpt tidigare så är det troligt att de blir intresserade. Med andra ord så kan det bli en vinnarsituation för båda parter, eftersom de också slipper leta runt efter bra artiklar.

Lyckas med dina affärer

Alla vill gå framåt och se sitt företag växa. För att detta ska ske gäller det att handskas väl med dina resurser. Satsa helhjärtat där det kan göra som mest nytta och slösa inte värdefull tid eller pengar på sådant som inte är alldeles nödvändigt. Det kan tid att förstå vad som är vad och hur du ska planera på allra bästa sätt. Så sluta aldrig att gå framåt och håll dig uppdaterad med vilka möjligheter som finns.

 

Elektroniska fotspår hjälper dig lyckas i affärer