Hur Facebook förändrade nätverkande, jobb och affärer

De flesta idag kan inte tänka sig en värld utan Facebook. Men egentligen är det inte så länge sedan det introducerades. Året var 2004 och Mark Zuckerberg var student på Harvard universitet. Allt sedan dess har det disputerats vem som kommit upp med denna fantastiska ide’. Men det har inte något att göra med användarna.

780-5-natverk-jobb-affarerDet som är uppenbart är att Facebook har förändrat mycket när det kommer till nätverkande, men också i samband med jobb och affärer. Man har märkt att detta är en kraft att räkna med, ett ställe där det lönar sig att vara närvarande. Allt händer på nätet och det är på Facebook som man kan hänga med i svängarna.

Alla är aktiva på Facebook

En viktig del av internet marknadsföring är att vara aktiv på de sociala nätverken. Facebook är det största i Sverige, även om det lönar sig att inkludera andra nätverk i sin projektering. Gå in på investeringsbolaget Mangolds Facebook-sida. Det är viktigt att ha en snygg profil, där all information om företaget är klart synligt. En länk till hemsidan bör vara klar och tydlig, så att folk vet hur de ska kunna ta kontakt vid behov. Många ser till att ha sin logo här, den symbol som kan spridas på nätet och göra så att folk känner igen en.

Men det finns också andra sätt att få kontakt med ett företag eller ta reda på mer information om dem. Att söka på Google är naturligtvis ett alternativ som fungerar bra. Men det finns också andra sajter som samlar ihop och publicerar uppgifter om olika verksamheter. Besök Allabolag.se för fullständig information om Mangold Fondkommission.

Sajten som förändrade världen

Folk har i alla tider försökt hålla kontakt med varandra. Redan på brevduvornas tid så insåg man hur viktigt det var med kommunikation. Idag har det blivit så lätt att man inte ens tänker på det, nätverkande är ett begrepp som blivit djupt rotad. Facebook har en stor del i denna utveckling, de gjorde det lätt att få kontakt med andra och sprida sig runt hela världen.

Men Facebook har också förändrat sättet att söka jobb och göra affärer. Mycket sker idag via de sociala nätverken, det är här man utlyser lediga ställningar eller letar efter de rätta personerna till jobbet. Samtidigt så är det här som framtida arbetsgivare tittar för att se om man verkligen är en pålitlig person. Allt detta har gett upphov till ett nytt sätt att tänka, en sorts nätverkskultur som inte fanns där för bara några år sedan.

Göra affärer på nätet

Allt det som tidigare gjordes i tidningar eller radion görs nu på nätet. Ett antal människor går aldrig till butiker utan handlar allt de behöver online. Internet är en mötesplats för att göra affärer och annonsera sin verksamhet. Och bland de främsta kanalerna som finns är Facebook. Eftersom den har så många användare, och är ett aktivt forum, så är det här man ska synas. Det är ett lätt sätt att nå ut till ett större antal personer på en och samma gång.

Genom att ha en bra profil på Facebook och aktivt delta i olika aktiveter här kommer man att skapa sig en närvaro på nätet. Privatpersoner kanske gör det för att det är roligt. Men företag gör väl i att tänka på att det är här som de kan nå fram till potentiella kunder, förutom de som man redan har. Det är här man kan skapa en kommunikation eller dialog med folk vilket sedan leder till att de besöker ens hemsida. Man kan annonsera kampanjer och tävlingar som hela tiden pekar mot ett håll-  ens företag.

Facebook har nu funnits i tio år i Sverige. Läs mer om hur mediet har förändrat nätverkande, jobb och affärer i denna artikel från Expressen. Det är ganska intressant att se vilka nyheter och händelser som har passerat här och som tusentals har sett på. mycket har att göra med kändisar som kungafamiljen eller skådespelare. Omtyckta individer firas här när de har födelsedag eller något annat stort händer i deras liv. En bebisbild kan spridas runt hela jorden på bara några sekunder.

Facebook och framtiden

Många sociala nätverk växer sig allt starkare, men de är fortfarande ganska långt från Facebook. Oavsett vem som egentligen kom på det hela från början spelar ingen roll för gemene man. De tycker det är avslappnande och roligt att hålla sig uppdaterade med vad alla deras bekanta och vänner gör. Företag ser en möjlighet till så gott som gratis reklam och annonsering, det kostar bara tid och energi att vara verksam här.

Så det är ingen överdrift att påstå att Facebook har gjort mycket för att skapa ett nytt sätt att nätverka, jobba och göra affärer. Ingenting kommer någonsin att bli som förr, och detta är helt naturligt. Sociala nätverk kommer helt säkert att finnas med i framtiden, även om de kanske utvecklas på ett nytt sätt.

Hur Facebook förändrade nätverkande, jobb och affärer