Intressant med kortköp utan pinkod 

Dagens sätt att sälja och köpa saker är helt annorlunda än det var för bara några årtionden sedan. Idag sker allt via datorer, koder och affärssystem. För de som driver butik har det tagit bort stora arbetsmoment eftersom man tidigare var tvungen att märka alla varor individuellt och sedan märka om dem när priset förändrades. Nu kan man bara ändra koden i systemet, etiketten förblir den samma.

Man Shopping on Internet
Man Shopping on Internet

Något annat som också blivit mycket vanligt är att betala med kort. På många ställen tar de inte ens emot kontanter utan man måste ta fram sitt kort. Detta är till skydd för de som jobbar där, en butik eller kontor med mycket pengar är alltid en riskfylld arbetsplats. Har det redan varit flera rån brukar man installera olika maskiner för att underlätta transaktionerna och hanteringen av kontanter. Samtidigt så är det också praktiskt för konsumenten, det går snabbt att handla utan att man måste gå till banken eller en bankomat för att ta ut pengar.

Olika sorters system i butikerna

Alla dessa förändringar har gjort samhället något annorlunda än det var tidigare. Vartefter som teknologin går framåt så är det inte bara mobiltelefoner och datorer som uppdateras eller förfinas. Många av dessa framsteg kan också användas inom handeln och andra företag. Du kan klicka här för att hitta bra etikettskrivare. Men det som verkligen förändrat handeln är just korten.

På ett flertal ställen kan man ta ut pengar, kontanter, i samband med ett kortköp. Detta är mycket praktiskt även om det ännu inte är tillgängligt i alla länder. Med sitt kort kan man också ladda mobilen eller betala räkningar utan att ens gå utanför hemmets väggar, eller medan man sitter på tunnelbanan. För butikerna har det förenklat handeln och minskat kontanthanteringen. I kombination med den övriga teknologin kan man nu starta upp och driva en verksamhet med få personal eller kanske bara en själv. Köp en kortterminal på Butikskassa.com och starta upp din egen butik.

För- och nackdelar med kort

Helt klart finns det en rad med fördelar med att använda kort. En del är betalkort där man först måste ladda sitt konto med pengar för att kunna använda det. Andra är kopplade till ens lönekonto, och det är samma princip där. Har man inte pengar på kontot så fungerar inte kortet. Många använder sig också av kreditkort, och även där har man ett antal möjligheter för att betala tillbaka pengarna. Om de dras direkt från kontot varje månad så blir det inga extra utgifter för räntor, men om man så önskar kan avbetalningen komma igång.

En nackdel med kort kan vara att det kostar pengar att ha det, allt beroende på vilket finansinstitut som ställer ut det. Men ofta så finns det speciella bonusprogram där man i längden får tillbaka mer än vad som lagts ut. Förutom att det är så bekvämt att kunna handla med kort. Det är också möjligt att stjäla kortet eller på annat sätt utnyttja det på ett falsk och olagligt sätt. Men även här så finns det olika möjligheter till att skydda sig själv, och förhindra att någon tar över ens kort. Därför behöver inte detta vara ett stort problem, bara man följer de riktlinjer som finns för hur kortet ska användas på ett säkert sätt.

Kortköp in i framtiden

Utvecklingen fortsätter att gå framåt, vilket är precis som det ska vara. Något av det senaste är kort där man inte ens behöver knappa in sin pinkod, utan det räcker med att föra kortet framför avläsaren. De allra flesta har någon gång stått i en butik och tagit allt för långt tid på att komma ihåg koden. Eller så har man handväska, paraply och ett litet barn i handen och vill helst bara kunna stoppa tillbaka kortet så fort som möjligt. I denna artikel i Göteborgs-Posten kan man läsa om kortköp utan pinkod.

Det är ganska intressant vad som faktiskt är möjligt med kort av olika slag. Hela tiden försöker man komma på nya sätt att göra det attraktivt att handla i en viss butik eller använda sig av en speciell bank. Därför blir korten lättare tillgängliga och även enklare att använda. Det finns kort som vänder sig till yngre, och andra till de äldre. Med en del kan man få ett gratis extrakort så att båda två kan använda sig av samma konto. Allt detta gör det snabbt och enkelt att handla olika saker, vilket också är tanken bakom det hela.

Med eller utan pinkod så är alltså kort ett bra alternativ. Det är klart att kontanter ibland kan vara det bästa, men kort är lättare att skydda och gör butikerna minder attraktiva för rånare. Så i framtiden kommer man troligtvis att fortsätta utveckla korten och göra dem ännu bättre och enklare att använda. Till nytta för alla, både konsumenter och butiksägare.

Intressant med kortköp utan pinkod