Hantera dina kontanter säkert

I dag är det många som väljer att enbart använda sig av sitt kontokort eller kreditkort då de ska köpa någonting. Dock finns det också fortfarande de som föredrar att använda sig av kontanter. Detta innebär att det ännu finns behov av säker kontanthantering.

 

11-4-kontanthanteringOavsett om du har en mindre verksamhet eller ett större företag så kommer du med största sannolikhet att behöva ta hand om kontanter i viss mån. När det gäller pengar vill vi ju gärna att det ska stämma och att sedlarna är äkta dessutom. Och det kan ju vara relativt tråkigt att räkna pengarna och försöka komma över oroskänslan om siffrorna verkligen stämmer överens.

Vill du underlätta arbetet för dig själv när det gäller att till exempel räkna dina pengar då dagen är slut och du bara vill komma hem så kan du köpa en sedelräknare från E-safe. Plötsligt sparar du tid och kan dessutom känna dig lugn med att dina sedlar är korrekt räknade.

Glöm inte mynten

Även om det kanske är vanligast med sedlar i omlopp så innebär kontanthantering inte sällan också att mynt ska räknas. E-safe säljer även mynträknare på den här sidan som kan komma väl till pass för ändamålet. De finns i olika storlekar och priser med olika kapacitet för att du ska hitta den variant som passar dig och din verksamhet.

Under de senaste åren har dock kontanthanteringen blivit en het fråga när det gäller bankerna – som borde vara en självklar plats för just detta. Numera finns det till och med bankkontor som inte hanterar kontanter överhuvudtaget. Detta är någonting som bör ändras enligt en del politiker.

Vänsterpartiets Ulla Andersson vill lagstifta om kontanthantering för banker och tvinga dem att ta hand om detta. För vi kommer med största sannolikhet alltid att behålla kontanterna och då behöver det finnas möjlighet att gå till banken med pengarna.

 

Hantera dina kontanter säkert