Fördelar med egenanställning

Det finns flera olika sätt att skapa en inkomst för sig själv och sin familj. En del har ett jobb som de går till varje dag, en anställning med fasta tider och lön. Sedan har de en hobby eller sidoinkomst som de driver med på kvällar och helger, för att få in lite extra pengar. Andra gör det för att de tycker det är kul men vill samtidigt passa på att tjäna en slant. Här kan egenanställning vara nyckeln.

MU151-skriva fakturaDet blir mycket lättare att skapa jobbtillfällen med egenanställning via Cool Company. Man måste få betalt på något sätt och för att undvika problem för både sig själv och arbetsgivaren kan man välja att fakturera utan företag med Cool Company. Man kanske studerar, till exempel, och vill bara ha en liten extra inkomst för att undvika ett allt för stort studielån. Det är ännu inte tillfälle att starta eget och registrera sig, men man vill kunna fakturera. Andra kanske jobbar som underkonsult, det är inte ens huvudsysselsättning.

Många uppdragsgivare idag föredrar om man kan fakturera utan företag med Cool Company. De vill inte ha den extra börda och arbete som det innebär att anställa någon. Det är inte värt det när det bara handlar om mindre gig eller tjänster. När man väljer egenanställning via Cool Company är det lättare att hitta ett jobb, eftersom flera portar är öppna för en som har eget. Samtidigt slipper man själv att ta tag i allt som är involverat i att starta ett företag.

Andra som vill fakturera utan företag med Cool Company är de som faktiskt vill starta upp på egen hand. Innan man tar steget fullt ut kan det vara en bra ide’ att pröva lite försiktigt om det verkar fungerar. Man kan ha egenanställning via Cool Company en tid, och när man ser att det går bra kan man registrera sig. Då har man hunnit bygga upp ett gott rykte och en kundkrets. Man har även lite mer pengar som alltid behövs när man startar en verksamhet. Det är mycket jobb i början runt omkring, som adminstration och bokföring. Har man redan en viss vana och vet vad man håller på med så är det mycket lättare. Egenanställning via Cool Company erbjuder möjligheter som man annars inte kan ha. Lagarna runt jobb och skatter är stränga men att fakturera utan företag med Cool Company fungerar mycket bra och kan vara inkörsporten till större saker, om man så önskar.

Fördelar med egenanställning